Sådan bliver du mere grøn derhjemme

Det kan virke enormt uoverskueligt for de fleste af os at komme i gang med at blive mere grønne i vores hverdag. Men sådan behøver det faktisk slet ikke at være. Du kan nemlig også gøre små ting i livet, som i det store hele kan gøre en rigtig fin forskel – hvis vi alle altså gør disse ting.

 

Det grønne madvalg

For det andet kan du ændre lidt på jeres madvaner derhjemme. Du kan nemlig lave en grøn madplan. Her fokuserer du på at købe fair trade samt økologisk. Ved at støtte dette, så er du med til at afgive din stemme på, hvad du mener er vigtigt her i livet.

Det koster naturligvis lidt mere at være økologisk, så hvis du har behov for lidt økonomisk støtte, så kan du optage kredit på lendon.dk.

 

Tænk over dine rester

I tråd med det forrige punkt, så bør du begynde at tænke over de rester, som du efterlader efter et måltid. Vi danskere er altså ofte ikke gode nok til at udnytte vores rester – desuden smider vi ofte for meget ud i forhold til, hvad vi burde gøre.

Overvej hvordan du kan bruge resterne i andre retter efterfølgende. På denne måde går intet til spilde.

 

Brug mindre plastik

Hvis du tror, at al plastik bliver genanvendt, så må vi desværre skuffe dig. Det er blot 15 % af al plastik, der sendes til genbrug, som rent faktisk bliver genanvendt ifølge grønforskel.dk.

Derfor er det en fordel ikke at bruge plastik i sin hverdag. Et konkret råd er ikke at købe plastikflasker med vand, men bruge en genbrugelig drikkedunk eller medbringe din egen plastikpose i supermarkedet.

 

Brug låget

Når du laver mad, så overvej at lade låget blive på gryden. På denne måde holder du bedre på varmen nede i gryden, hvilket sparer energi i det lange løb. Du kan altså udnytte varmen helt anderledes og skabe et mindre forbrug ved at bruge låget.

 

Få solceller

Vil du gerne gøre noget ekstra stort for miljøet? Så kan du få solceller installeret derhjemme. Dette er ikke bare godt for miljøet, men det er faktisk også en god investering, da du efter nogle år faktisk begynder at gå i plus på denne konto.

Skriv et svar